CEMOS za traktore.

Može li traktor učiniti svog vozača boljim? To je testirao DLG

CEMOS za traktore.

Može li traktor učiniti svog vozača boljim? To je testirao DLG

CEMOS vozač je nenadmašan.

Prednosti koje donosi CEMOS.

  • Smanjeno trošenje guma
  • Smanjeno zbijanje tla zahvaljujući optimalnom tlaku u gumama
  • Smanjeni troškovi rada zahvaljujući povećanom površinskom učinku
  • Iskorištenje punog kapaciteta stroja
  • Smanjeno trošenje priključaka (pomoćnik za priključke za plug)
  • Poboljšani ugljični otisak u radu
Neovisna ustanova za ispitivanje DLG (Njemačko društvo za poljoprivredu) ispitala je, potvrdila i odobrila oznaku „Priznanje DLG-a” za:
  • Povećani površinski učinak i do 16,3% (ha/h)
  • Smanjena potrošnja goriva do 16,8% (l/ha)
  • Od deset sudionika ispitivanja, njih osam istodobno je smanjilo potrošnju goriva i povećalo površinski učinak

Interaktivna zaštita tla.

Prva srebrna medalja dodijeljena je integriranoj analizi rizika od zbijanja tla u samoučećem CEMOS sustavu za pomoć vozaču i optimizaciji procesa za traktore. Izračun rizika od zbijanja temelji se na znanstvenim terenskim ispitivanjima i formulama za proračun koje je razvilo Sveučilište primijenjenih znanosti u Bernu (BFH-HAFL) u suradnji s istraživačkim institutom Agroscope Reckenholz, sveučilištem Aarhus u Danskoj i švedskim Sveučilištem poljoprivrednih znanosti (SLU).

U projektu Terranimo® ova otkrića objedinila su sveučilišta i institute te su svima slobodno dostupni kao web-aplikacija. Dodatna prednost sustava CEMOS, koji je Komisija za inovacije ocijenila pozitivnom ocjenom, činjenica je da se ovo stručno znanje može integrirati u sam poljoprivredni stroj, bez potrebe da vozač vrši dodatne unose, jer se već koriste za CEMOS. Vozač se putem zaslona na CEBIS terminalu informira postoji li opasnost od štetnog zbijanja tla u povezanosti s trenutačnim uvjetima tla zbog korištene kombinacije traktora i priključka. Ako su postavke napravljene za optimizaciju, one izravno utječu na trenutačnu procjenu rizika funkcije.

DLG certifikat.

Tijekom i nakon Agritechnice 2019. izazvali smo naše kupce i posjetitelje na dvoboj protiv sustava CEMOS za traktore: profesionalni vozač protiv profesionalnog sustava – to je bila početna situacija.

Nakon ovog poziva da izazovete CEMOS, iz velike skupine prijavljenih odabrano je 10 posebno iskusnih poljoprivrednika i traktorista iz 4 europske zemlje. CEMOS izazov potom se održao u rujnu 2020. u tvrtki u istočnoj Njemačkoj.

Georg Schuchmann iz Centra za testiranje tehnologije i poljoprivredne opreme Njemačkog poljoprivrednog društva (DLG) pružio je objektivne uvjete ispitivanja. Tijekom svake probne vožnje mjerio je brzinu, potrošnju goriva, pokrivenost površine, radnu dubinu i kvalitetu rada. Pod stalnim nadzorom DLG-a, obojica vozača uspjela su potpuno iskoristiti svoje iskustvo i snagu CEMOS sustava pomoći vozaču – i osigurati kontrolni žig „DLG priznatih”. DLG tako potvrđuje učinkovitost sustava CEMOS u pogledu uštede goriva (do -16,8%) i pokrivenosti površine pri obradi (do +16,3%). Osam od deset sudionika testa uspjelo je istovremeno smanjiti potrošnju goriva i povećati pokrivenost područja.

Službeno testno izvješće pronađite ovdje


Sustav pomoći vozaču

CEMOS uči i vježba.

CEMOS je sustav za samoučenje za vozače. To je prvi i jedini sustav na tržištu koji optimizira i traktor i priključke poput kultivatora i plugova. Pritom pomaže vozaču da pravilno podesi tlak u gumama i plug.


Hof Wiesbyll – kupac sustava CEMOS od samog početka.

Oduševljava vlasnike i vozače.

„CEMOS me motivira.”

„To se osjeti i na vlastitom novčaniku.”

„Radne težine smanjene su.”