Ovaj žetveni kombajn impresionira kupce iz cijelog svijeta.

Razvoj novog kombajna ne započinje na ploči za crtanje, nego na poljima i farmama. Odlazimo do ljudi koji žanju našim strojevima i pažljivo ih slušamo. Vaši impulsi, prijedlozi i kritike slijevaju se u razvoj jednako, kao i ideje naših timova. Utoliko je uzbudljivije kad je „novi“ konačno na terenu. Sadržava li zaista sve što ste željeli, a mi obećali? Ovdje vam predstavljamo ove iskrene odgovore.

Austrija

"Svojim performansama i kompaktnošću stroj TRION savršeno odgovara našoj tvrtki."

Andreas Spatt
Distributer žitarica i pružatelj usluga

Najmanje strukture površine, širok izbor vrsta usjeva, srednje teška glinovita tla, valovit teren – stroj TRION se mora nositi s mnogim izazovima u obiteljskom poslu Josefa Spatta i njegovog sina Andreasa. "Kombajne uglavnom koristimo za vlastitu zemlju", kaže Andreas. "Ali vozimo i između farmi za druge poljoprivrednike, gdje sakupljamo, sušimo i skladištimo žitarice." Obitelj Spatt suši do 100 tona kukuruza dnevno.

Ove godine vrijeme u Gornjoj Austriji prilično je zabrinulo dvojicu poljoprivrednika. Usjevi su se morali brzo požeti zbog jakih grmljavinskih oluja s kišom i tučom. "Uvjeti žetve na nekim poljima nisu bili idealni", prisjeća se Andreas. "Ali novim strojem TRION bez ikakvih smo problema uspjeli požeti i polegnute žitarice." Za oca Josefa važna je kvaliteta zrna: "Našim kukuruzom skoro isključivo opskrbljujemo prehrambenu industriju. Proizvod koji isporučujemo mora imati manje od 1% loma."

Već nakon prve žetve, Andreas se uvjerio u performanse stroja TRION 720 MONTANA. Snažnije uvlačenje, veći bubanj, jednostavna promjena bočne košare, jače dizalo – sve su to izvedbe koje olakšavaju svakodnevni rad njemu i njegovom ocu. I jednom i drugom se sviđa činjenica da je TRION s gumama serije 800 širok samo 3,49 m: "Ovo je vrlo velika prednost za naše područje s mnogim uskim pristupnim cestama i mostovima." Svojim performansama i kompaktnošću, novi stroj TRION savršeno se uklapa u tvrtku i područje.

Zahtjevi za stroj TRION: visoke performanse, visoka kvaliteta vršidbe, brza promjena vrste usjeva

TRION 720 MONTANA

 • Obitelj Spatt, Goldbrunner Hof
 • Mjesto: Steinhaus (Austrija)
 • Način rada: distributer kukuruza/žitarica i uslužna vršidba
 • Veličina posjeda: 150 ha
 • Vrste usjeva: kukuruz, ječam, pšenica, zimska raž, uljana repica, zob, soja
 • Naglasak u proizvodnji: uzgoj kukuruza, uzgoj prasadi, distribucija žitarica uključujući sušenje
Odmah otkrijte TRION MONTANA

TRION MONTANA. Na kosinama snažan kao i na ravnom.

TRION MONTANA

 • Automatsko uzdužno poravnavanje do 6%
 • Poravnanje bočnog nagiba do 18%
 • Precizno uvlačno grlo MULTI CONTOUR
 • Dostupno za sve TRION modele
Saznati više

Dodatna iskustva korisnika

Irina Kupreytchik
Suradnik kojim možete upravljati

»S obzirom na naše kratke rokove žetve, moj žetveni kombajn mora biti apsolutno pouzdan.«

Kad je Irina prije 11 godina stigla u Horyaistivku, to je ukrajinsko selo bilo gotovo pusto. Nije bilo ni strojeva ni skladišnih objekata. Prve sijačice morale su se sastavljati od starog otpada. »Danas naša tvrtka obrađuje više od 1500 hektara površina«, ponosno kaže Irina. »Danas smo uzor u regiji jer pokazujemo kako se posao može organizirati.« Žetveni kombajni tvrtke CLAAS već su devet godina neizostavni dio njihove mehanizacije.

»Naše su obradive površine vrlo raznolike«, kaže Irina pokazujući rukom na svoja polja. »Malo ravne, malo brdovite, nejednolikih oblika, ispresijecane uskim šumskim pojasima. Sve to nije jednostavno obrađivati.« Kad je došlo vrijeme da se pronađe novi kombajn koji bi se mogao nositi s izuzetno kratkim žetvenim rokovima u Ukrajini, Irina i njezin tim nakon pažljivog razmatranja odlučili su za TRION 750. Njegova vršalica APS HYBRID nudi najbolju kvalitetu vršidbe i u teškim uvjetima.

Za žetvu nema puno vremena na raspolaganju. Zato žetveni kombajn mora biti apsolutno pouzdan. To je za Irinu najvažnije. »Jučer smo koristili TRION za ozimi ječam i potpuno smo zadovoljni njegovim performansama.« Nakon tek kratke obuke vozač se upoznao sa strojem i iz njega izvukao maksimum. Uskoro počinje berba pšenice. I ovdje Irinin tim ima velika očekivanja od novog TRION-a 750. A on ih neće razočarati.

Zahtjevi za TRION: maksimalna pouzdanost: minimalni gubici, jednostavno rukovanje

TRION 750

 • Mjesto: Horyaistivka u oblasti Sumi (Ukrajina)
 • Vrsta djelatnosti: bilinogojstvo
 • Veličina posjeda: 1.500 ha
 • Vrste usjeva: kukuruz, pšenica, soja, ozimi ječam, grašak, suncokret
 • Osnovna aktivnost: uzgoj žitarica te uljarica i mahunarki
Odmah otkrijte TRION 700
Ermanno Peppucci
Pružatelj usluga

"Ovdje su tereni brežuljkasti, zato trebamo strojeve s mogućnošću kompenzacije nagiba od najmanje 20%."

Kako se novi CLAAS TRION prilagođava brežuljcima slikovite Umbrije? Na ovo pitanje odgovara Ermanno Peppucci iz Massa Martane. Prije više od 20 godina on i njegov brat Gianni preuzeli su očev posao pružanja usluga u poljoprivredi i stvorili pouzdano ime u regiji. Danas obitelj obrađuje više od 1400 hektara žetvenih površina s osam zaposlenika i – odnedavno – strojem TRION 750 MONTANA.

»Godišnje vršimo leću, bob, ječam i pšenicu otprilike 20 do 25 dana«, govori nam Ermanno dok se penje u kabinu TRION-a. »Ovdje su tereni brežuljkasti, zato trebamo strojeve s mogućnošću kompenzacije nagiba od najmanje 20%.« Uz to su za Ermanna i njegova brata presudni bili vučna sila, prianjanje i značajka Multicrop stroja TRION. »Ovaj prilagodljivi stroj apsolutno je savršen za naše površine.«, zadovoljno kaže.

Ermannovi su klijenti zadovoljni. »Dobivamo savršeno očišćeni ječam i kasnije nam treba manje konzervansa prilikom pospremanja u silos«, kaže Pompeo Farchioni, voditelj regionalne pivovare Mastri Birrai Umbri. »Za sve što ima veze sa žetvom oslanjamo se na braću Peppucci«. A braća Peppucci oslanjaju se na TRION.

Zahtjevi za TRION: visoka prilagodljivost, mala transportna širina, visoka pouzdanost

TRION 750 MONTANA

 • Mjesto: Massa Martana u Umbriji, Italija
 • Vrsta djelatnosti: pružanje usluga u poljoprivredi i zemljoradnja
 • Obradiva površina: oko 1.400 ha
 • Vrste usjeva: pšenica, ječam, suncokret, leća, bob
 • Osnovne aktivnosti: obrada tla (800 ha) i žetva (1.400 ha)
Odmah otkrijte TRION MONTANA
David Lalonnier
Poljoprivrednik

"S pomoću mapiranja prinosa i brojne sustave pomoći, TRION se savršeno uklapa u moje poslovanje."

David Lalonnier sam upravlja svojom farmom na površini od 200 hektara. Njegova farma je u obitelji već nekoliko generacija i nalazi se na posebnom terenu: isušeno močvarno područje Marais Poitevin neposredno na atlantskoj obali. Njegova očekivanja od novog TRION 650 su prilično velika: "Atlantik značajno utječe na našu klimu", objašnjava on. "Zbog toga su vremenski rokovi za žetvu sve kraći. Stoga sam se odlučio za stroj s većom snagom."

David je odabrao TRION 650 zbog provjerenog sustava vršidbe i sustava pomoći. Od samog početka bio je impresioniran brzinom i preciznošću novog kombajna. "Za mene preciznost u žetvi znači čisto zrno, besprijekorna kvaliteta zrna i izvrsna kvalitetu slame", kaže on. Otkad je David prestao držati krave, susjede je opskrbljivao slamom. "S pomoću mapiranja prinosa i brojnih sustava pomoći, TRION se savršeno uklapa u moje poslovanje", kaže on. "Ove ćemo godine početi varijabilno računati svoje terene". Za njega preciznost znači i primjenu prave količine na pravom mjestu.

Posebno je oduševljen sustavom CEMOS. Njega već poznaje iz stroja AXION 850. Ipak, začuđen je velikim potencijalom koji ovaj sustav pomoći ima na tijek i kvalitetu rada strojem TRION. "Jučer sam prešao s tvrde pšenice na običnu pšenicu i htio sam ponovno učitati osnovne postavke za pšenicu", smije se. "Stroj me je tada obavijestio da to nije potrebno jer će se CEMOS prilagoditi novoj situaciji."

David ima tri želje za svoju budućnost: “Žanjite ono što ste posijali. Pogledajte kako se sve prilagođava hirovima koje klimatski uvjeti nose sa sobom. I na kraju dana, budite zadovoljni obavljenim poslom". On kraj sebe ima pravog suradnika – stroj TRION.

Karakteristike stroja TRION: inteligentna pomoć vozaču, visoka preciznost, jednostavno održavanje

TRION 650

 • Mjesto: Vendée (Francuska)
 • Način rada: Zemljoradnja
 • Veličina posjeda: 200 ha
 • Vrsta usjeva: Pšenica, kukuruz, suncokret
Odmah otkrijte TRION 600 / 500