Tvornica traktora CLAAS u Le Mansu.

Jedan dan u tvornici budućnosti za traktore.

Na liniji prema budućnosti. Izrađujemo i vaš CLAAS traktor.

Tvornica traktora CLAAS u Le Mansu.

Jedan dan u tvornici budućnosti za traktore.

Na liniji prema budućnosti. Izrađujemo i vaš CLAAS traktor.

Prava snaga u pravom trenutku.

Ready for use: Automatski prijenos CLAAS CMATIC u našem pogonu industrijske tehnike CLAAS Industrietechnik u Paderbornu temeljito se ispituje pod punim opterećenjem. Još nekoliko provjera, pa dalje prema Le Mansu. U tvornici budućnosti za traktore bit će na raspolaganju točno u pravom trenutku – just in time. Jedinica koja simbolično funkcionira na isti način kao i cijela tvornica i sve oko nje. Maksimalno učinkovita. Ravnomjernog ubrzanja. Efikasna duž cijelog svog protoka snage. Svestrana u svim primjenama. S nultom tolerancijom na kvarove.

Također isporučen na vrijeme: 6-cilindrični motor STAGE V od 205 KS. U ovom radnom koraku povezuje se s prijenosnikom, koji će učinkovito iskoristiti njegovu snagu. Spajanje linija snage prva je faza montaže. Isporuka sklopova i postavljanje montažnih postaja i alata odvijaju se potpuno automatizirano.

U svakom koraku dotjeruje se za vrhunske performanse.

Transportni sustav odvozi pogonski sklop do najsuvremenije lakirnice. Ovdje sav posao obavlja čitav tim robota. Potpuno odmašćivanje. Čišćenje u nekoliko faza. Savršeno lakiranje. Digitalizirano upravljanje i nadzor čine cijeli postupak sigurnim i ekonomičnim. Sustav radi prema najvišim ekološkim standardima i osigurava besprijekornu kvalitetu lakiranja milimetar po milimetar.

Automatski mjerilo za cijelu industriju.

Automatski vođena vozila (AGV) najnovije su stanje tehnike u proizvodnji. Ona potpuno automatski prevoze traktore od prve do zadnje stanice za montažu. Svakim korakom dovode traktor u optimalni položaj za montažu. To ubrzava rutinske procese i radnicima olakšava rad. Slično kao kod paketa hladnjaka koji se ovdje ugrađuje. On ne samo što se lako montira, nego se jednako lako i čisti kasnije pri upotrebi zahvaljujući jednostavnom mehanizmu preklapanja.

Radno mjesto s budućnošću.

Radni tim oprema kabinu traktora AXION 800. Na jednom od najsuvremenijih radnih mjesta na području poljoprivredne tehnike i tehnologije gradi se jedno od najsuvremenijih radnih mjesta za poljoprivrednike i pružatelje usluga u poljoprivredi.

Najbolji radni uvjeti – ovo vrijedi za naše radnike jednako kao i za naše kupce. Ugrađen već prije dolaska na glavnu montažnu liniju: ovjes kabine u 4 točke tvrtke CLAAS. U industriji proizvodnje traktora on je mjerilo za udobnost ovjesa.

Tvornica neograničenih mogućnosti.

Kabina se postavlja na pogonski sklop. Stroj poprima oblik. Gotovo nijedan ovdje izgrađen traktor nije poput drugog. Različite serije proizvede se u potpunom miksu u skladu sa zahtjevima kupca. CLAAS može proizvesti točno onoliko traktora koliko ima zahtjeva kupaca. Varijante motora, mjenjača, opreme – broj mogućnosti konfiguriranja toliko je velik da u razdoblju od tri mjeseca tvornicu napuste najviše tri jednaka traktora. Ovdje se dnevno proizvede više od 50 traktora. U budućnosti ta bi brojka mogla premašiti 75.

Najbolja traka za trčanje za traktore.

Glavna montaža završava laserski potpomognutom montažom kotača. Gotovi traktor prvi put dodiruje tlo. Kad se kasnije prvi put kotači zakotrljaju terenom često je opremljen naknadno ugrađenim sustavom kontrole tlaka u gumama CTIC iz pogona u Paderbornu. Inteligentna unutarnja prilagodba tlaka u gumama smanjuje proklizavanje kotača, pritisak na tlo i potrošnju dizela. Rješenja za najniži mogući pritisak na tlo nudi i bogat odabir guma – a naravno i podvozje TERRA TRAC, koje se također proizvodi u Paderbornu.

Takvom početku zajamčen je uspjeh.

Svjetlosni tunel. Valjkasti dinamometri. Prije nego što stroj napusti CLAAS-ov proizvodni stroj podvrgava se neviđenom ispitivanju kvalitete. Čak i tijekom proizvodnje, podaci za svaki pojedini stroj online se šalju na središnje računalo.

Ispitni centar Trangé – sigurnost primjene započinje i prije serijske proizvodnje.

Dok se u Le Mansu upravo grade sadašnji traktori, najsuvremeniji ispitni centar za traktore već testira buduće traktore.

Otkrijte tvornicu traktora CLAAS i na filmu.