CEMOS

Optimalno iskorištenje stroja.

Upravljanje strojevima i optimaliziranje učinka izravno iz kabine.

CEMOS

Optimalno iskorištenje stroja.

Upravljanje strojevima i optimaliziranje učinka izravno iz kabine.

CEMOS.

Upravljanje strojem i optimaliziranje učinka izravno iz kabine. Ništa ne može zamijeniti dugogodišnje iskustvo dobro obučenog vozača. Naši sustavi koriste njegov osjećaj za ispravna namještanja strojeva u svakoj situaciji i omogućuju da stroj uvijek daje vrhunska dostignuća.

Pod pojmom CEMOS (CLAAS elektronski sustav za optimiranje strojeva) obuhvaćeni su svi CLAAS sustavi, koji služe za optimiranje stroja.

CEMOS obuhvaća dvije različite opcije:

1. Sustave bazirane na dijalogu

CEMOS DIALOG ili CEMOS Advisor. Oni vozača korak po korak vode do optimalnog podešavanja stroja. Vozač pritom mora potvrditi ili modificirati predložene postavke.

2. Automatski sustavi

CEMOS AUTOMATIC, kao zbirni pojam za razne funkcije, koje automatski optimiraju stroj. One stroj mijenjaju tako da se u potpunosti iskorištava maksimalna učinkovitost stroja.

CEMOS DIALOG.

Sustav za optimalizaciju stroja CEMOS uvijek nalazi točna namještanja žetvenog kombajna u odnosu na učinak. Kakvoća, sigurnost i učinkovitost. CLAAS-ove zadane vrijednosti u Knjizi usjeva su dobra srednja vrijednost za gotovo sve žetvene uvjete, a u pravilu pružaju i međuprostor za daljnju optimalizaciju.

CEMOS Advisor.

App CEMOS Advisor tvrtke CLAAS ispunjava želju za asistentom za pravilno namještanje kombajna. CEMOS Advisor vodi korisnika kroz proces optimiranja pomoću pitanja. Nakon svake promjene namještanja vozač može provjeriti rezultat i po potrebi zahtijevati dodatne prijedloge za optimiranje.

AUTO FILL.

Ocjenjivanjem kamerom napravljenih slika prikolice koja vozi usporedo, AUTOFILL je u stanju utvrditi kako vanjske rubove, tako i stupanj punjenja na svakom mjestu na prikolici. Dodatno može odrediti mjesto na prikolici na koje će se dopuniti žetvena masa. Time se koljeno izbacivača upravlja uzduž i poprijeko osovine vozila.