Uz CLAAS je Smart Farming tako jednostavan

Digitalizirana poljoprivreda uz CLAAS

Rad na terenu bit je vašeg posla. Ali poljoprivreda uključuje i administrativne poslove, kao što su planiranje i dokumentacija. Uz CLAAS softver i hardver za Smart Farming, možete umrežiti svoje strojeve i svoje poljoprivredno gospodarstvo, automatizirati dokumentaciju i idealno voditi preciznu poljoprivredu. Tehnologija locira vaše strojeve, prikazuje potrošnju resursa, bilježi vaše podatke o prinosu, vodi brigu o dokumentaciji i utvrđuje potencijal optimizacije. Možete uštedjeti mnogo vremena, dragocjenih resursa, a time i novca.

Postignite više uz Smart Farming

Dugo je vremena poljoprivredu pokretao tehnološki napredak poljoprivrednih strojeva. Danas se, međutim, više ne radi samo o maksimalnom prinosu, već o mjerljivoj učinkovitosti, preciznom korištenju resursa poslovanja i odgovorima na nove izazove. To uključuje povećanu potražnju poljoprivrednih proizvoda, nedostatak kvalificiranih radnika, rastuće troškove i promjenu klimatskih uvjeta. Za sve to postoji rješenje: Smart Farming.

Smart Farming podrazumijeva korištenje suvremene informacijske tehnologije za poljoprivredu, odnosno digitalizaciju vlastitog poslovanja i automatizaciju pojedinih područja. Uz Smart Farming aplikacije, vi kao poljoprivrednici imate priliku koristiti senzore, satelitsku tehnologiju i integrirane sustave kako biste smanjili troškove, povećali svoj prinos i smanjili vrijeme provedeno na uredskim poslovima. Još nešto: Smart Farming također vam pomaže da poslujete održivije.

Senzorske i satelitske aplikacije omogućuju vam što je moguće precizniji rad na terenu. Rješenja kao što je GPS PILOT CEMIS 1200 tvrtke CLAAS omogućuju vašim poljoprivrednim strojevima tzv. Precision Farming, na primjer kada koristite vozne staze koje ste definirali i karte aplikacija koje ste izradili. To će spriječiti preklapanja i praznine.

Smanjite troškove uz optimizaciju stroja

Automatizirana optimizacija strojeva, na primjer sa sustavom CEMOS tvrtke CLAAS, dobar je start u Smart Farming. Kao sustav za pomoć vozaču i optimizaciju stroja, inteligentni suputnik na vozilu pomaže vam, na primjer u slučaju traktora, smanjiti troškove goriva do 16,8% i povećati performanse do 16,3%. Predložene postavke za vaš traktor, kombajn ili kosu mogu se podesiti za maksimalnu učinkovitost ili maksimalne performanse, ovisno o vašim potrebama.

Digitalna rješenja pomažu vam dostići vaš puni potencijal

Povežite ured i polje uz Smart Farming

Smart Farming ne uključuje samo digitalizaciju vaših strojeva, već i umrežavanje planiranja, izvedbe i dokumentacije. S telemetrijskim aplikacijama osiguravate stalnu razmjenu podataka između ureda i strojeva, na primjer uz TELEMATICS tvrtke CLAAS. To znači da možete umrežiti sve strojeve – čak i u kombiniranoj floti – samo s jednom digitalnom aplikacijom. Povezivanjem sa svojim sustavom poljodjelskog poslovodstva također možete omogućiti da svi procesi teku zajedno na jednom mjestu, od unosa granica vašeg polja i praćenja vegetacije na vašim poljima do gnojidbe i žetve.

Sada ste digitalizirali svoje tekuće operacije uz pomoć Smart Farming aplikacija. Osim toga, senzori, automatizacija i umrežavanje također vam olakšavaju dugoročno, ekonomsko planiranje. Konstantnim automatskim prikupljanjem podataka Smart Farming vam omogućuje analizu proteklih procesa sjetve, gnojidbe i žetve kao i svih drugih radova te donošenje boljih odluka za budućnost.

Otkrijte puni potencijal

Sustav upravljanja GPS PILOT CEMIS 1200

Uz GPS PILOT CEMIS 1200 možete tijekom cijele godine izvoditi ekonomičnu i jednostavnu preciznu poljoprivredu koja je sigurna u budućnost. CEMIS vas sveobuhvatno podržava – u obradi tla, sjetvi, gnojidbi, njezi i žetvi. S automatskim navođenjem staze, vaš stroj radi kao da je na tračnicama.

Na stranicu proizvoda

Optimalizacija stroja uz CEMOS

Uz CEMOS imate inteligentnog suputnika koji izvlači najbolje iz vašeg stroja. Sustav za optimizaciju stroja uvijek predlaže baš one postavke za vaš traktor, kombajn ili kombajn za žetvu stočne hrane koje su vam trenutačno najpotrebnije – bilo maksimalnu učinkovitost ili maksimalne performanse. Na taj način sustav čini procese jednostavnijima te optimalno prilagođava vaš stroj svim uvjetima rada.

Na stranicu proizvoda

CLAAS connect

S besplatnom aplikacijom CLAAS connect imate sve svoje CLAAS strojeve u jednoj aplikaciji – sa svim osnovnim i aktualnim informacijama kao što su konfiguracije, potrošnja i lokacija. Aplikacija vam također nudi brzi pristup trgovinama za rezervne dijelove i radne zahtjeve kao i pregled jamstva i usluga za vaš vozni park. CLAAS connect povezuje ljude, strojeve i sustave.

Na stranicu proizvoda

Telemetrija uz Machine connect i TELEMATICS

U poljoprivrednoj djelatnosti mnogi su procesi isprepleteni – prije svega, brojni strojevi moraju raditi ruku pod ruku. TELEMATICS vam pomaže da zadržite potpuni pregled svoje flote. Sustav bilježi i obrađuje podatke nastale tijekom rada. To znači: TELEMATICS povezuje teren i ured za vas kroz stalnu razmjenu podataka. Uz pomoć značajke DataConnect također možete koordinirati sve strojeve u vašoj mješovitoj floti u jednom oblaku. CLAAS API omogućava besprijekornu vezu s vašim sustavom poljodjelskog poslovodstva.

Na stranicu proizvoda

Aplikacija CLAAS connect

Cijeli svijet CLAAS u vašem džepu

CLAAS connect je portal za vaš vrlo osobni CLAAS svijet – sa svim važnim informacijama i uslugama za vaše CLAAS strojeve. S aplikacijom CLAAS connect sada možete još praktičnije i brže iskoristiti sve integrirane funkcije, usluge i trgovine na svom mobilnom uređaju. Primjerice, možete zatražiti ponudu za željenu konfiguraciju od CLAAS prodajnog partnera ili jednostavno naručiti rezervne dijelove 24/7 s terena. Preuzmite besplatnu aplikaciju CLAAS connect za iOS ili Android uređaje iz Apple App Store ili Google Play i umrežite se sa svojim CLAAS strojem i CLAAS prodajnim partnerom.

Štedite na troškovima uz Smart Farming

Pametni strojevi i uređaji imaju potencijal poljoprivredna gospodarstva učiniti štedljivima i spremnima za budućnost.

Otkrijte Smart Farming