Uz CLAAS je Smart Farming tako jednostavan.

Digitalizirana poljoprivreda uz CLAAS.

Rad na terenu bit je vašeg posla. Ali poljoprivreda uključuje i administrativne poslove, kao što su planiranje i dokumentacija. Uz CLAAS softver i hardver za Smart Farming, možete umrežiti svoje strojeve i svoje poljoprivredno gospodarstvo, automatizirati dokumentaciju i idealno voditi preciznu poljoprivredu. Tehnologija locira vaše strojeve, prikazuje potrošnju resursa, bilježi vaše podatke o prinosu, vodi brigu o dokumentaciji i utvrđuje potencijal optimizacije. Možete uštedjeti mnogo vremena, dragocjenih resursa, a time i novca.

Download "Digitalna rješenja"

Postignite više uz Smart Farming.

Dugo je vremena poljoprivredu pokretao tehnološki napredak poljoprivrednih strojeva. Danas se, međutim, više ne radi samo o maksimalnom prinosu, već o mjerljivoj učinkovitosti, preciznom korištenju resursa poslovanja i odgovorima na nove izazove. To uključuje povećanu potražnju poljoprivrednih proizvoda, nedostatak kvalificiranih radnika, rastuće troškove i promjenu klimatskih uvjeta. Za sve to postoji rješenje: Smart Farming.

Smart Farming podrazumijeva korištenje suvremene informacijske tehnologije za poljoprivredu, odnosno digitalizaciju vlastitog poslovanja i automatizaciju pojedinih područja. Uz Smart Farming aplikacije, vi kao poljoprivrednici imate priliku koristiti senzore, satelitsku tehnologiju i integrirane sustave kako biste smanjili troškove, povećali svoj prinos i smanjili vrijeme provedeno na uredskim poslovima. Još nešto: Smart Farming također vam pomaže da poslujete održivije.

Senzorske i satelitske aplikacije omogućuju vam što je moguće precizniji rad na terenu. Rješenja kao što je GPS PILOT CEMIS 1200 tvrtke CLAAS omogućuju vašim poljoprivrednim strojevima tzv. Precision Farming, na primjer kada koristite vozne staze koje ste definirali i karte aplikacija koje ste izradili. To će spriječiti preklapanja i praznine.

Uštedite troškove i povećajte učinak uz Smart Farming.

Pametni strojevi i uređaji imaju potencijal poljoprivredna gospodarstva učiniti štedljivima i spremnima za budućnost.

Otkrijte Smart Farming

CLAAS connect:
Sve povezano i pregledno.

Portretno: s besplatnom aplikacijom CLAAS connect sakupili ste sve svoje CLAAS strojeve u jednoj aplikaciji.

Više o CLAAS connect

Čista preciznost uz CEMIS 1200

Nenadmašna točnost zahvaljujući najsuvremenijem praćenju

Otkrijte CEMIS 1200

CLAAS connect – ujedinjuje ljude i strojeve.

Povežite ured i polje uz Smart Farming.

S telemetrijskim aplikacijama možete osigurati stalnu razmjenu podataka između ureda i strojeva, na primjer uz TELEMATICS tvrtke CLAAS. To znači da možete povezati sve strojeve sa samo jednom digitalnom aplikacijom – čak i u mješovitim voznim parkovima.

Povezivanjem sa svojim sustavom upravljanja farmom možete osigurati da se svi procesi od unosa granica vašeg polja, praćenja vegetacije na vašim poljima do gnojidbe i žetve spoje na jednom mjestu.

Senzorska tehnologija, automatizacija i umrežavanje olakšavaju dugoročno, ekonomično planiranje. Vaši strojevi stalno automatski prikupljaju podatke. To vam omogućuje analizu prošlih procesa sjetve, gnojidbe i žetve i donošenje boljih odluka za budućnost.

Otkrijte puni potencijal.

Sustav upravljanja GPS PILOT CEMIS 1200.

Uz GPS PILOT CEMIS 1200 možete tijekom cijele godine izvoditi ekonomičnu i jednostavnu preciznu poljoprivredu koja je sigurna u budućnost. CEMIS vas sveobuhvatno podržava – u obradi tla, sjetvi, gnojidbi, njezi i žetvi. S automatskim navođenjem staze, vaš stroj radi kao da je na tračnicama.

Na stranicu proizvoda

Optimalizacija stroja uz CEMOS.

Uz CEMOS imate inteligentnog suputnika koji izvlači najbolje iz vašeg stroja. Sustav za optimizaciju stroja uvijek predlaže baš one postavke za vaš traktor, kombajn ili kombajn za žetvu stočne hrane koje su vam trenutačno najpotrebnije – bilo maksimalnu učinkovitost ili maksimalne performanse. Na taj način sustav čini procese jednostavnijima te optimalno prilagođava vaš stroj svim uvjetima rada.

Na stranicu proizvoda

CLAAS connect.

S besplatnom aplikacijom CLAAS connect imate sve svoje CLAAS strojeve u jednoj aplikaciji – sa svim osnovnim i aktualnim informacijama kao što su konfiguracije, potrošnja i lokacija. Aplikacija vam također nudi brzi pristup trgovinama za rezervne dijelove i radne zahtjeve kao i pregled jamstva i usluga za vaš vozni park. Koristeći Lubricant Advisor uvijek možete pronaći odgovarajuća maziva za svoje strojeve. CLAAS connect povezuje ljude, strojeve i sustave.

Na stranicu proizvoda

Telemetrija uz Machine connect i TELEMATICS.

U poljoprivrednoj djelatnosti mnogi su procesi isprepleteni – prije svega, brojni strojevi moraju raditi ruku pod ruku. TELEMATICS vam pomaže da zadržite potpuni pregled svoje flote. Sustav bilježi i obrađuje podatke nastale tijekom rada. To znači: TELEMATICS povezuje teren i ured za vas kroz stalnu razmjenu podataka. Uz pomoć značajke DataConnect također možete koordinirati sve strojeve u vašoj mješovitoj floti u jednom oblaku. CLAAS API omogućava besprijekornu vezu s vašim sustavom poljodjelskog poslovodstva.

Na stranicu proizvoda

Aplikacija CLAAS connect

Cijeli svijet CLAAS u vašem džepu.

CLAAS connect je portal za vaš vrlo osobni CLAAS svijet – sa svim važnim informacijama i uslugama za vaše CLAAS strojeve. S aplikacijom CLAAS connect sada možete još praktičnije i brže iskoristiti sve integrirane funkcije, usluge i trgovine na svom mobilnom uređaju. Primjerice, možete zatražiti ponudu za željenu konfiguraciju od CLAAS prodajnog partnera ili jednostavno naručiti rezervne dijelove 24/7 s terena. Preuzmite besplatnu aplikaciju CLAAS connect za iOS ili Android uređaje iz Apple App Store ili Google Play i umrežite se sa svojim CLAAS strojem i CLAAS prodajnim partnerom.

Često postavljana pitanja o Smart Farming.

Zašto je Smart Farming koristan?

Smart Farming vam pomaže – kao što ime sugerira – donositi pametnije odluke za vaš poljoprivredni posao. Tehnologija senzora, satelita i automatizacije osigurava učinkovitije procese, čime se štede troškovi i povećava vaša učinkovitost. Na primjer, možete koristiti softver za pametnu poljoprivredu za procjenu podataka o stroju u stvarnom vremenu, planiranje rada i slanje informacija izravno na vaše strojeve. S pametnom opremom kao što je sustav upravljanja s GPS-om na strojevima, mnogi se poslovi također mogu obaviti automatski.

Kako funkcionira Smart Farming?

Smart Farming odnosi se na umrežavanje poljoprivrednih strojeva, alata i administrativnih sustava. Smart Farming aplikacije prikupljaju podatke i pomažu u donošenju boljih odluka tijekom tekućih operacija. Različite aplikacije mogu automatski davati prijedloge za postavke stroja, kontrolirati poljoprivredne strojeve, pružati podršku pri donošenju odluka i stvarati prognoze za buduće procese. U idealnom slučaju, radne naloge kreirate digitalno u uredu i šaljete ih putem mobilne komunikacije na strojeve, gdje se izvršavaju uz najučinkovitije postavke.

Je li Smart Farming održiv?

Smart Farming aplikacije pomažu vam da radite što je moguće učinkovitije. Tako vam tehnologija štedi vrijeme i novac. A tamo gdje se resursi kao što su troškovi goriva koriste za uštedu novca, smanjena potrošnja također pomaže okolišu. Na primjer, izbjegavate preklapanja i praznine kada radite na polju i prilagođavate svoj stroj što je moguće ekonomičnije koristeći čimbenike kao što su tlak u gumama i tlak u motoru. Istovremeno, to također štiti tlo i osigurava vam dobre prinose u budućnosti. Smart Farming je stoga održiva – za okoliš i gospodarsko poslovanje.