NOVO: DISCO 1010.

Velik u radu – mali u transportu.

Modeli DISCO 1010 TREND i COMFORT nude vam veliku radnu širinu od 9,70 ili 9,90 m – ovisno o željenom preklapanju. CLAAS 9 vam pritom pruža još 2 diska kosilice – za stvarnih 3,80 m radne širine po jedinici kosilice!

disco-1010-stage-banner

NOVO: DISCO 1010.

Velik u radu – mali u transportu.

Modeli DISCO 1010 TREND i COMFORT nude vam veliku radnu širinu od 9,70 ili 9,90 m – ovisno o željenom preklapanju. CLAAS 9 vam pritom pruža još 2 diska kosilice – za stvarnih 3,80 m radne širine po jedinici kosilice!

Izvrsne performanse košnje – čista snaga.

Bez obzira koju DISCO kosu za velike površine odabrali – uvijek ste u pravu. Svi imaju jednu zajedničku stvar: daju najbolje rezultate rezanja zahvaljujući grebenu kose MAX CUT. Vi najbolje znate koje zahtjeve postavljate pred kosu. Nudimo vam pravi stroj: sa ili bez potiskivača, spajanja otkosa ili guranja priključka. Širok izbor varijanti rada omogućava da svoj DISCO uvijek imate pod kontrolom – i to na način koji vam najbolje odgovara.

Tko je zaslužan za DISCO?

Rado ćemo vam predstaviti neke od naših zaposlenika koji ulažu svoje srce i dušu u naše kosilice. Oni su ono što naš DISCO čini onim što jest.

DISCO 1010 – jer iskustvo košnje počinje na putu do polja.

Cornelia Paul, voditeljica projekta za DISCO, zna što je važno: „Svjesno smo razvili ovaj jedinstveni sklopivi koncept. Vektorsko preklapanje omogućuje siguran transport čak i najvećih radnih širina u težištu.“

Vaša prednost? Kombinacija je nevjerojatno okretna i kosa se gotovo ne ljulja unatrag. Uski ili kosi ulazi u polje prolaze se bez napora.

DISCO – jer razvijamo samo ono što razumijemo. Strojevi iz prakse za praksu.

Matthias Berger više od 17 godina sudjeluje u razvoju kosa DISCO: „Kao testni mehaničar i izvođač radova, osobno koristim strojeve svaki dan. Tako da znam koliko je važno intuitivno rukovanje – posebno u dugim danima košnje.”

Vaša prednost? S inteligentnim pojedinačnim podizanjem možete bez napora kositi bilo koje neravno područje bez potrebe za promjenom držanja.

DISCO – jer mora teći glatko od samog početka. Strojevi za kontinuiranu uporabu.

Kao voditelj montaže na liniji DISCO, Christian Schmidt osigurava kvalitetu od samog početka: „Postavljamo temelje za dug životni vijek stroja. Središnji blok, grana i rezna greda najviše su kvalitete i dizajnirani da traju. Nijedan stroj ne napušta našu liniju ako prethodno nije 100% temeljito testiran.”

Vaša prednost? Dobivate najpouzdaniji i najizdržljiviji tip kose na tržištu.


Prava udarna snaga.

DISCO 1010.

Idealan za transport – kompaktan i blizu traktora bez ugrožavanja nadolazećeg prometa pri skretanju. Čak i strmiji ulazi u polje mogu se svladati bez napora. Nagnuti položaj jedinica kose također vam olakšava pristup prilikom pričvršćivanja i odvajanja. Vektorsko preklapanje ostvaruje se dodatnim ventilom u cilindru hidrauličke zaštite od sudara. Osim toga, jedinice za košnju su lagano zakrenute prema unutra, što vam daje najbolji pregled u retrovizoru.


Lako košenje udarnom snagom.

DISCO 9300 i 8500.

Ovo je ključna sposobnost stroja DISCO 9300 TREND s radnom širinom od 9,10 ili 8,90 m. Prebacujete li se samo na kosu za velike površine? DISCO 8500 TREND idealan je za to. Impresionira svojom lakoćom kretanja i pokrivanjem površine sa širinom košnje od 8,30 ili 8,10 m. Naravno, srce ovih kosa je provjeren greben kose MAX CUT. Uz značajke kao što su praktično kućište za noževe, crvena oznaka lijevo rotirajućih noževa i diskova kose i kodiranje bojama različitih intervala podmazivanja, čak je i održavanje zabavno.


Zajamčena puna preglednost.

DISCO DUO.

DISCO 9400 C DUO s radnom širinom od 9,10 m najšira je kosa za traktore s uređajem za vožnju unatrag na tržištu. Postavljanjem izravno ispred kabine, vozač ima dobar pregled nad jedinicama kose i usjevom – za maksimalnu udobnost vožnje. Ako je potrebno, kosa se može preinačiti i voziti kao prednja-stražnja kombinacija.


Energična žetva.

DISCO AUTOSWATHER.

Ako brzina jedinice kose padne ispod granice (koja se može unaprijed postaviti), vozač se obavještava vizualnim i zvučnim signalom upozorenja. Tako se puni kapacitet rada stroja može kontinuirano iskoristiti. S pomoću senzora kuta može se pohraniti željena visina dizanja na uvratini. U kombinaciji s nadzorom brzine, senzor kuta štiti pogon od grešaka pri radu.


Vrhunska košnja.

DISCO BUSINESS.

S radnom širinom do 10,70 m, DISCO 1100 BUSINESS najveća je kosa na tržištu. Impresionira nenadmašnim performansama, inteligentnom tehnologijom i praktičnim rukovanjem te je pravi stroj za profesionalnu uporabu.

DISCO 1100 BUSINESS opremljen je potiskivačem sa zupcima ili valjcima. DISCO 9200 C BUSINESS ima maksimalnu radnu širinu od 9,10 m i opremljen je potiskivačem sa zupcima.


Klasik.

DISCO CONTOUR.

S dvije različite širine (9,10 m/8,90 m ili 8,30 m/8,10 m), DISCO CONTOUR radi precizno i pouzdano u svim uvjetima.


Atraktivna profesionalna tehnika bez greške.

DISCO 1100 TREND.

Nova kosa savršena je za velika gospodarstva koja se oslanjaju na vlastitu mehanizaciju i učinkovitost svojih traktora. Različite funkcije, kao što je pojedinačno podizanje jedinica kose, mogu se unaprijed odabrati pomoću električnog upravljačkog kućišta. Njime se praktično upravlja iz kabine bez užeta. Sve ostalo vozač regulira preko upravljačkih jedinica i upravljanja uvratinom traktora.

Kosilice za velike površine2, 3Radna širina1

Guranje priključka

DISCO 9400 C DUO

9,10/8,90 m

Spajanje otkosa

DISCO 9200 C AUTOSWATHER

9,10/8,90 m

S kondicionerom

DISCO 1100 C / RC | 9200 C BUSINESS

9,40-10,70 m4 | 9,10 m / 8,90 m

DISCO 9200 C / RC | 8500 C / RC CONTOUR

9,10 m / 8,90 m | 8,30 m / 8,10 m

Bez uređaja za pripremu

DISCO 1100 TREND

9,40 m-10,70 m4

DISCO 1010 TREND / COMFORT

9,90 m / 9,70 m

DISCO 9300 | 8500 TREND

9,10 m / 8,90 m | 8,30 m / 8,10 m

1 Radna širina uključujući prednju kosilicu

2 „C“ označava potiskivač sa zupcima, a „RC“ potiskivač s valjcima

3 Modeli dostupni ovisno o zemlji

4 Radna širina ovisno o prednjoj kosilici