Nove bočno ovješene stražnje kosilice DISCO s otkosnom gredom MAX CUT.

Velika tehnika u malom formatu.

Bočno ovješene stražnje kosilice DISCO iz serija 100 i 10 imaju jednako profesionalno srce kao i velike - otkosnu gredu MAX CUT.

Nove bočno ovješene stražnje kosilice DISCO s otkosnom gredom MAX CUT.

Velika tehnika u malom formatu.

Bočno ovješene stražnje kosilice DISCO iz serija 100 i 10 imaju jednako profesionalno srce kao i velike - otkosnu gredu MAX CUT.

Stražnje kosilice DISCO s bočnim ovjesom.

Istaknute karakteristike.

  • MAX CUT za najbolju kvalitetu rezanja
  • Rasterećenje težišta
  • Po izboru može se isporučiti s mlatilicom ili gnječilicom
  • Osigurač od sudara
  • Znakovi upozorenja s osvjetljenjem (dodatna oprema)
  • Uređaj za odlaganje (dodatna oprema)

Profesionalna tehnika MAX CUT.

Otkosna greda MAX CUT uvjerava sa svojom izvanrednom kakvoćom reza i malim troškom održavanja. Zahvaljujući valnom obliku korita za gredu, rezne ploče se mogu umetnuti ekstremno daleko naprijed. Tako uspijeva veliko preklapanje, koje dovodi do najpovoljnijeg rezultata košnje.

Rasterećenje težišta.

Velika rasteretna opruga zahvaća okvir stroja u sredini. Osim toga, linija sile opruge prolazi točno kroz težište jedinice za košnju. Unutarnji i vanjski podupirači ravnomjerno prenose silu na otkosnu gredu.

Mala opruga uz to preuzima rasterećenje pogona otkosne grede. Naše jedinstveno rasterećenje težišta sada donosi prednosti središnjeg ovjesa i bočno ovješenim modelima.

Stražnje kosilice DISCO s bočnim ovjesom1Radna širinaUređaj za pripremu s rolamaMlatilicaBez uređaja za pripremu
DISCO 3603,40 m
DISCO 3203,00 m
DISCO 320 C3,00 m
DISCO 280 C2,60 m
DISCO 280 RC2,60 m
DISCO 240 RC2,20 m
DISCO 323,00
DISCO 282,60 m
DISCO 242,20 m

1 Modeli dostupni ovisno o zemlji

Montaža i demontaža.

Osim mogućnosti za različite kategorije pričvršćivanja i za okvir za montažu Quickhitch, lijevi svornjak donje poluge nešto je niži radi lakšeg kopčanja. Uz okretni držač zglobnih vratila, praktičnosti rukovanja pridonosi i integrirani parkirni položaj za utikač za rasvjetu i hidraulički vod.

Transportni položaj.

Težište stroja pomiče se još više prema središtu, čime su stražnji kotači traktora opterećeni što je moguće ravnomjernije. Zahvaljujući ugrađenom dvostrukom mjenjaču postižu se uska transportna širina i slobodan pregled straga.

Mehanički osigurač od sudara.

Pri sudaru s preprekom zaštita od preopterećenja odmah reagira i jedinica za košnju može se odmaknuti prema natrag. Za nastavak vožnje dovoljno je kratko resetiranje. Vanjski rub kosilice uz to je zaštićen od oštećenja dodatnom šipkom.

Udoban rad na padinama.

Prilikom konstruiranja osobito se vodilo računa o težini s obzirom na padine, a istovremeno su određene komponente posebno ojačane. Serija DISCO 10 idealna je i za košenje jaraka i nasipa do 45° prema gore.

Neometan pristup.

Obje polovice zaštitne tkanine mogu se praktično preklopiti. To pruža optimalan pristup za radove održavanje i čišćenja. U slučaju oštećenja vanjskog ruba kosilice, zaštitna cerada ovdje se zasebno može zamijeniti.

Ušteda prostora.

Za odlaganje kojim se štedi prostor dostupan je zaseban stalak za odlaganje, kosilica se može položiti na njega izravno s traktora - bez dodatnih podupirača.

Najbolje pripremljen.

Modeli uređaja za pripremu iz serije DISCO 100 najbolje su postavljeni i naravno opremljeni otkosnom gredom MAX CUT. Zahvaljujući nešto spuštenom položaju svornjaka donje poluge oni se mogu brzo pričvrstiti i preklopljeni pod 95° mogu se traktorom lako odvesti na mjesto primjene. Graničnik za rubni dio polja već je serijski ugrađen u strojeve za pripremu. I kod ovih modela broj okretaja može se smanjiti u lakšim uvjetima.

Uporaba uređaja za pripremu znatno skraćuje vrijeme sušenja krme. Ovisno o vrsti krmiva, nudimo vam odgovarajući uređaj za pripremu sa zupcima ili valjcima.