Prebacivanje u glavi.

Premium traktori CLAAS s prijenosnikom CMATIC.

Kada isprobate CMATIC, više nećete htjeti voziti drugačije. Otkrijte sve prednosti kontinuirano varijabilnog prijenosa CLAAS.

Zatražite ponudu

Prebacivanje u glavi.

Premium traktori CLAAS s prijenosnikom CMATIC.

Kada isprobate CMATIC, više nećete htjeti voziti drugačije. Otkrijte sve prednosti kontinuirano varijabilnog prijenosa CLAAS.

Zatražite ponudu

Preispitivanje počinje čim se ukrcate.

Zaboravite sve što ste ikada znali o kontinuirano varijabilnim prijenosima traktora. CMATIC tvrtke CLAAS zauvijek će vam promijeniti mišljenje.

CMATIC povećava vašu učinkovitost, jer radite stalno i u svim primjenama pri optimalnoj brzini. Udobnost vožnje je izvanredna, a upravljanje je jednostavno. Možete se potpuno usredotočiti na svoj posao i osloniti se na trajnu kvalitetu opreme. Četiri dobra i razumna razloga za razmišljanje. A sada još nešto posebno: zabava u vožnji na cesti i terenu je ogromna.

Učinkovitost.

Učinkovitije nego što možete zamisliti.

Uz CMATIC uvijek vozite odgovarajućom brzinom i radite optimalno. U svakoj primjeni prijenosnik daje idealnu snagu koju trebate i održava nisku potrošnju goriva. Ovo se odnosi na sporu kultivaciju, kao i tešku obradu tla. A još više za brze transporte na cesti, koji su stvarno zabavni.

CMATIC – Učinkovit u svakom zadatku, pri bilo kojoj brzini!

Stupite u kontakt

Održivost.

Oduševit će vas izdržljivost.

Znamo vaše sumnje. CMATIC ih sve otklanja. Ovim kontinuirano varijabilnim prijenosom možete se pouzdati u iznimnu izdržljivost. Beskompromisno visoka kvaliteta uz izdržljivost dokazanu tijekom više tisuća sati rada i testiranja. Bez obzira na primjenu i uvjete, uz sustav CMATIC možete očekivati ​​apsolutnu pouzdanost pri uporabi.

CMATIC – Za mnogo tisuća radnih sati!

Stupite u kontakt

Udobnost.

Udobnije nego što očekujete.

Zadate ciljnu brzinu, a CMATIC regulira ostalo. Umjesto mijenjanja brzina, možete se opustiti i usredotočiti na svoj cilj. Više ne morate brinuti, čak ni na padinama. Aktivna kontrola pri mirovanju pruža sigurnost pri zaustavljanju i pokretanju. Ukratko: prijenosnik koji misli za vas, tako da vas pri svakoj vožnji rasterećuje, smiruje i oduševljava.

Inteligentni prijenosnik? CMATIC!

Stupite u kontakt

Lako rukovanje.

Jednostavnije nego što mislite.

Uđete, izaberete smjer i krenete. Traktor pokrećete gotovo isključivo s pomoću papučice gasa ili upravljačke ručice. Ne trebate koristiti kvačilo, a neispravan rad potpuno je izbjegnut. Kada to iskusite, nećete više htjeti voziti drugačije.

CMATIC – Samo krenite!

Stupite u kontakt

TESTIMONIALS

Garry Russell

Izvođač radova iz Damfrisa (Škotska)

„Zovem se Garry Russell i radim kao poduzetnik u Dumfriesu na jugu Škotske, blizu granice s Engleskom. U GTR Contracts nudimo širok raspon poljoprivrednih, šumarskih i građevinskih usluga diljem zemlje. Stoga se moramo moći osloniti na pouzdane i učinkovite strojeve tijekom cijele godine. Zato u našem voznom parku imamo devet CLAAS traktora od kojih je pet opremljeno CMATIC mjenjačem.

Otkako smo na nekim strojevima prešli na CMATIC, naša radna brzina i učinkovitost su se znatno poboljšale. Kada broj okretaja priključnog vratila padne, CMATIC automatski lagano usporava kako bi održao brzinu, a time i kvalitetu rada. U usporedbi s Powershift prijenosnikom, ovo je puno lakše za upravljanje i korištenje. To je velika prednost za nas, posebno kao izvođača – a kao vozač možete se bolje usredotočiti na sam posao.”

Łukasz Haase

Farmer iz Barniewice (Poljska)

„Moje ime je Łukasz Haase, radim kao farmer na našem obiteljskom gospodarstvu. Uzgajamo pšenicu, kukuruz, uljanu repicu i repu, između ostalog, na oko 2000 hektara. CLAAS traktori su od velike pomoći: na farmi imamo XERION 5000, AXION 920 i AXION 810 – svi opremljeni prijenosom CMATIC.

Što me najviše uvjerava kod ovih strojeva? Niska potrošnja goriva u kombinaciji s relativno visokim performansama. Strojevi drugih marki koje također koristimo troše oko 10 posto više goriva od traktora sa sustavom CMATIC. Ova učinkovitost je ključna za nas – posebno zato što moramo upravljati površinom od 2000 hektara zemlje.”

Andrew Harris

Farmer iz Oxfordshirea (Ujedinjeno Kraljevstvo)

„Moje ime je Andrew Harris i radim kao farmer na farmi u mirnom Faringdonu u Oxfordshireu, koji je udaljen oko dva sata vožnje zapadno od Londona. Nakon što sam odlučio smanjiti svoju obradivost, sada obrađujem nešto više od 200 hektara zemlje i uzgajam ozimu pšenicu, jari i ozimi ječam te grah i lan.

Odabrao sam ARION 660 sa sustavom CMATIC jer je sustav vrlo jednostavan za korištenje i, jednom postavljen, motor i mjenjač stalno rade usklađeno. To štedi mnogo goriva i čini moj rad mnogo učinkovitijim – što nije baš nevažno, budući da kao poljoprivredna tvrtka očito moramo razmišljati i o našoj profitnoj marži.”

Krzysztof i Grzegorz Zieliński

Farmeri i braća iz Głuszynka (Poljska)

„Mi smo Krzysztof i Grzegorz Zieliński i radimo kao braća i farmeri na zajedničkoj farmi u Głuszynku, na samom sjeveru Poljske blizu obale Baltičkog mora. Na našem gospodarstvu obrađujemo površinu od oko 800 ha na kojoj uglavnom uzgajamo uljanu repicu, pšenicu i kukuruz. Nudimo i poljoprivredne usluge. Naši traktori tvrtke CLAAS, opremljeni značajkom CMATIC, pružaju veliku podršku: vozimo AXION 940, AXION 950, kao i AXION 960 i AXION 810.

Visoka razina udobnosti vrlo nam je važna u svakodnevnom radu – pogotovo zato što mnogo radnih sati provodimo na našim traktorima. Svatko tko ima slične zahtjeve prema svojim strojevima neće biti razočaran traktorima s mjenjačem CMATIC: jednostavno upravljanje u kombinaciji s iznimno udobnom vozačkom kabinom osigurava ugodan i udoban rad. Strojeve također možemo fleksibilno koristiti za bilo koju vrstu posla. Posljednje, ali ne i najmanje važno, bili smo toliko impresionirani uštedom goriva da smo se sada odlučili za četiri stroja s mjenjačem CMATIC.”

Matthew Harrison

Farmer iz Blakeneyja (Ujedinjeno Kraljevstvo)

„Na našem obiteljskom imanju u Blakeneyju (Norfolk) u istočnoj Engleskoj uzgajamo, između ostalog, jari ječam, ozimu pšenicu, krumpir i šećernu repu na ukupno 810 hektara. Čuvamo i 50 krava majki i njihov podmladak – tako da imamo pune ruke posla. Tri CLAAS traktora s mjenjačem CMATIC pružaju nam pouzdanu podršku.

Za nas nije bilo sumnje da ćemo odabrati strojeve s mjenjačem CMATIC. Naš ARION 660 je odgovoran za najveći dio posla oko krumpira kao što su sadnja i žetva. Kontinuirano varijabilni prijenos omogućuje pronalaženje optimalne ravnoteže između performansi i potrošnje goriva. To znači da možemo obraditi više hektara dnevno i potrošiti manje goriva. Po mom mišljenju, s Powershift mjenjačem teško možete napraviti tako dobar i učinkovit posao kao s mjenjačem CMATIC.”

Raznovrsnost modela CMATIC

Otkrijte sada različite CMATIC traktore.

XERION 5000-4200 CMATIC

 • Maks. 462 – 530 KS (ECE R 120)
 • Kontinuirano varijabilna CMATIC tehnologija prijenosa
 • Trac – svestranost preko 400 KS

AXION 900 CMATIC TERRA TRAC

 • Maks. 355 – 445 KS (ECE R 120)
 • Kontinuirano varijabilna CMATIC tehnologija prijenosa
 • Zaštita tla funkcijom TERRA TRAC

AXION 900 CMATIC

 • Maks. 325 – 445 KS (ECE R 120)
 • Kontinuirano varijabilna CMATIC tehnologija prijenosa
 • Ogromna vučna snaga

AXION 800 CMATIC

 • Maks. 215 – 295 KS (ECE R 120)
 • Kontinuirano varijabilna CMATIC tehnologija prijenosa
 • Moćan svestrani talent

ARION 600 CMATIC

 • Maks. 145 – 205 KS (ECE R 120)
 • Kontinuirano varijabilna CMATIC tehnologija prijenosa
 • Kompaktni šesterocilindraš

ARION 500 CMATIC

 • Maks. 125 – 165 KS (ECE R 120)
 • Kontinuirano varijabilna CMATIC tehnologija prijenosa
 • Veliki četverocilindraš