TERRA TRAC pogon s gusjenicama

Zaštita tla znači veći prinos.

Velike površine otiska pogonskih gusjenica za kombajne, silažne kombajne i traktore štite tlo. Sa svojom malom transportnom širinom se kroz promet na cesti kreću sa do 40 km/h.

TERRA TRAC pogon s gusjenicama

Zaštita tla znači veći prinos.

Velike površine otiska pogonskih gusjenica za kombajne, silažne kombajne i traktore štite tlo. Sa svojom malom transportnom širinom se kroz promet na cesti kreću sa do 40 km/h.

TERRA TRAC pogoni s gusjenicama.

Osnovne informacije, testovi i iskustva.


Iskustvo stečeno u praksi.

S dobrim razlogom.

„Osnova je dobre žetve zdravo i plodno tlo. Nijedna poljoprivredna i agrotehnička mjera neće uspjeti bez optimalnog stanja tla. U praksi se moraju precizno uskladiti kratki vremenski intervali za obradu tla, sjetvu i žetvu - i to uz najveće moguće performanse stroja.

Naše tlo - oskudna roba.

Tlo je najvažnija proizvodna baza za poljoprivredu. Ne može se povećati. Dodatni prinosi potrebni za rastuću svjetsku populaciju moraju se stoga ostvariti na raspoloživom prostoru. Glavna poteškoća je uskladiti učinkovitost i održivost. Farme postaju sve veće, a vremenski intervali za obradu i žetvu površina sve su kraći. Istodobno strojevi postaju veći, snažniji i samim tim i teži. Posljedica je zbijanje tla.

Tlo je naše radno mjesto.

Zbijanje tla, poput onog koje uzrokuju traktori ili strojevi za žetvu, smanjuje šupljine u tlu.

Posljedice su nedostatak kisika i rizik od zasićenosti tla vodom, kao i smanjenje životne zajednice tla. Dubokom obradom, sadnjom međuusjeva ili obradom vapnom dugoročno se postiže obnavljanja izvornih svojstva obradivih površina. No, sve ove mjere podrazumijevaju troškove. Šteta nastala u samo jednoj žetvi traje godinama. Posljedice naravno nisu nepopravljive. Dubokom obradom, sadnjom međuusjeva ili obradom vapnom dugoročno se postiže obnavljanja izvornih svojstva obradivih površina. No, sve ove mjere podrazumijevaju troškove. Ne bi li bilo lakše izbjeći štetu? Već pri konstruiranju svojih strojeva mi u tvrtki CLAAS vodimo računa o smanjenju posljedica za tlo. Naš je cilj očuvanje i zaštita najvrjednijeg resursa svih poljoprivrednika. Jer i za nas to znači: tlo je naše radno mjesto. Dubokom obradom, sadnjom međuusjeva ili obradom vapnom dugoročno se postiže obnavljanja izvornih svojstva obradivih površina. No, sve ove mjere podrazumijevaju troškove. Ne bi li bilo lakše izbjeći štetu? Već pri konstruiranju svojih strojeva mi u tvrtki CLAAS vodimo računa o smanjenju posljedica za tlo. Naš je cilj očuvanje i zaštita najvrjednijeg resursa svih poljoprivrednika. Jer i za nas to znači: tlo je naše radno mjesto.

TERRA TRAC na LEXIONU

Pogon s gusjenicama TERRA TRAC dokazao se na kombajnima tijekom više od 20 godina praktične uporabe i neprestano se razvija kako bi udovoljio visokim zahtjevima naših kupaca. Danas je oko trećina svih strojeva LEXION i polovica hibridnih strojeva LEXION opremljena sustavom TERRA TRAC.

TERRA TRAC na JAGUAR-u

Uz već poznate prednosti pogona s gusjenicama TERRA TRAC glede zaštite tla i vuče, CLAAS je prvi proizvođač silažnih kombajna koji je predstavio tvornički ugrađeno rješenje za zaštitu tla i travnatog pokrova: novorazvijeni JAGUAR TERRA TRAC sa zaštitom rubnih okretnih površina.

TERRA TRAC na AXION-u

Sa strojem AXION 900 TERRA TRAC tvrtka CLAAS predstavlja prvi polugusjenični traktor s punim ovjesom. Ključna inovacija je integracija opružnog pogona TERRA TRAC. Pogon se temelji na tehnologiji koja je poznata iz kombajna, ali posebno je prilagođena potrebama traktora.