ELIOS 340-320.

Radite udobnije.

Kompaktni traktor ELIOS 300 oduševljava vas svojom udobnošću svaki put kada ga koristite. Prostrana kabina s ravnim podom omogućuje vam udoban rad čak i tijekom dugih dana. Prednjim utovarivačem i stražnjim podiznim uređajem možete upravljati bez napora s dva prsta – baš kao s powershift prijenosnikom TWINSHIFT i REVERSHIFT prijenosnikom za vožnju unatrag. To vam omogućuje da svoj posao obavljate učinkovitije i praktičnije nego ikad prije.

ELIOS 340-320.

Radite udobnije.

Kompaktni traktor ELIOS 300 oduševljava vas svojom udobnošću svaki put kada ga koristite. Prostrana kabina s ravnim podom omogućuje vam udoban rad čak i tijekom dugih dana. Prednjim utovarivačem i stražnjim podiznim uređajem možete upravljati bez napora s dva prsta – baš kao s powershift prijenosnikom TWINSHIFT i REVERSHIFT prijenosnikom za vožnju unatrag. To vam omogućuje da svoj posao obavljate učinkovitije i praktičnije nego ikad prije.

Svestranost i praktičnost koje vas čine produktivnijima.

  • Logičan i intuitivan raspored upravljačkih elemenata omogućuje vam jednostavan rad.
  • Svestranost. S visinom manjom od 2,6 m i radijusom okretanja od 3,51 m, ELIOS 300 prolazi posvuda i impresionira čak i u najužim dijelovima dvorišta
  • Performanse. Produktivniji ste. Živahan motor, dobro stupnjevan prijenosnik i visoka hidraulična snaga do 87 l/min ključni su za učinkovitost stroja ELIOS 300.
  • Pouzdanost. Sigurni ste u izvedbu. Svakog dana korištenja imate koristi od visokokvalitetnih komponenti, pažljive proizvodnje i, naravno, CLAAS servisa koji je uvijek tu za vas.

Svestranost.

Kompaktan, stabilan i okretan.

Niska težišna točka daje traktorima serije ELIOS izvrsnu stabilnost, posebno u teškim uvjetima, kao što je rad na padinama. Stabilnost se može dodatno pojačati maksimalnom širinom traga od 2310 mm. Zajedno s uravnoteženom raspodjelom težine, to vam donosi sigurnost. S malom masom praznog vozila od 3,6 t, nježni ste prema tlu i ekonomični na cesti.

ELIOS 300 je idealan partner u vrlo širokim voćnjacima ili vinogradima. Opcija s uskom prednjom osovinom i odgovarajućim gumama omogućuje ukupnu širinu od samo 1,65 m. Zahvaljujući maloj visini od samo 2,60 m, prolaz kroz vrata s niskim okvirom nisu problem za ELIOS.

Podiže što god želite.

Više namjena.

S maksimalnim kapacitetom podizanja od 3,2 t na spojnim točkama stražnje dizalice, ELIOS 300 ima najbolje preduvjete za tešku svakodnevnu uporabu. Stražnja poluga dostupna je s elektroničkim kontrolama kao standard. Vozač uvijek može imati pregled stražnje poluge putem odgovarajućeg izbornika na nadzornoj ploči.

ELIOS 300 opcionalno raspolaže potpuno integriranom prednjom podiznom hidraulikom podizne snage od 3,2 t. Prednja podizna hidraulika se odlikuje optimalnom integracijom i malim razmakom između prednje osovine i spojnih točaka. To znači kraći prevjes s prednjim utegom ili prednjom kosilicom i poboljšano vođenje prednjeg priključka. Ovisno o opremi traktora, prednjom hidraulikom se upravlja preko mehaničke ili elektroničke upravljačke jedinice.

Prednji utovarivač CLAAS.

Odlično se uklapa.

Posebno kod prednjeg utovarivača, priključak na traktor je vrlo važan za siguran i brz utovar. Ispravna ugradnja montažnih nosača u kompletnu konstrukciju traktora bila je stoga od velike važnosti tijekom razvoja traktora serije ELIOS. Udaljeni razmještaj konzola otraga osigurava stabilnost tijekom teškog rada.

Stabilan vijčani spoj konzole prednjeg utovarivača izrađene od lijevanog čelika visoke čvrstoće na polovinu okvira motora ne ograničava kut upravljanja niti jednostavnost održavanja.

E-PILOT S je idealna elektronička kontrola u kombinaciji s mehaničkim upravljačkim uređajima na traktoru. Njime se svim funkcijama prednjeg utovarivača može upravljati vršcima prstiju.

Motor.

Konstantan učinak – mala potrošnja.

Obujam od 3,6 l omogućuje malu potrošnju. Vrlo uglađen rad postiže se kombinacijom s uravnoteženim 4-cilindričnim motorom. Osim toga, postoji niska razina buke i dug radni vijek. Unatoč kompaktnom formatu, ELIOS s visko ventilatorom i modernom tehnologijom ubrizgavanja i ispuha pruža izvrsnu osnovu za učinkovit rad.

ELIOS 300 standardno ima elektroničko Common-Rail ubrizgavanje i memoriju brzine. Druga memorija dostupna je po izboru. Dovoljan je jedan pritisak gumba da se pozove željena brzina motora. Uz pomoć dva gumba možete još preciznije podešavati brzinu. To posebno pojednostavljuje rad priključnog vratila.

REVERSHIFT i TWINSHIFT.

Pritisak na papučicu spojke stvar je prošlosti.

Pomoću prijenosnika REVERSHIFT / TWINSHIFT i njihovih 30 stupnjeva prijenosa unaprijed i 15 stupnjeva prijenosa unatrag, ELIOS 300 pruža najbolju ravnotežu između visoke mehaničke učinkovitosti, lakog rukovanja i udobnosti u vožnji. Snaga se dobro prenosi na kotače, što smanjuje potrošnju. Intuitivan sustav upravljanja omogućuje vam prirodan ugođaj u vožnji i sprječava umor tijekom dugih dana. S 10 stupnjeva prijenosa u glavnom radnom području između 5 i 15 km/h, ELIOS uvijek nudi pravo rješenje.

Maksimalna brzina od 40 km/h postiže se pri brzini motora od samo 1750 o/min. Na taj način ELIOS 300 štedi dragocjeno gorivo i smanjuje razinu buke tijekom transportnih radova.

Hidraulika.

Stvara visoki tlak.

Tri hidrauličke pumpe s maksimalnim kombiniranim protokom od 114 l/min dostupne su kao opcija. Prvi krug opskrbljuje upravljač s protokom od 27 l/min. Drugi krug isporučuje protok od 27 l/min, namijenjen samo za stražnje poluge. Treća pumpa sa 60 l/min opskrbljuje samo hidrauličke upravljačke jedinice. Kao rezultat, radnje koje se preklapaju mogu se dovršiti u isto vrijeme ili se može upravljati kombinacijama opreme s vrlo visokim hidrauličkim zahtjevima. Osim toga, štedi se dragocjeno gorivo radeći pri malom broju okretaja motora uz visoku hidrauličku snagu.

Godine razvoja.

Pouzdanost koja smiruje.

Kako bi se proizveo izvanredan proizvod, nije samo proizvodnja odlučujući čimbenik, već i interakcija svih ugrađenih komponenti. Kompaktni traktori, traktori za vinograde i voćnjake razvijaju se i proizvode u tvornici Rovigo oko 35 godina.

Radna sigurnost je važna.

Visoka kvaliteta proizvodnje.

U proizvodnji stroja ELIOS fokus nije samo na dugotrajnoj kvaliteti, već prije svega na vašem zadovoljstvu. Od 2009. prodano je više od 10 000 traktora tri generacije tvrtke CLAAS.

Inteligentni proizvodni procesi i besprijekorne kontrole kvalitete osiguravaju izvanrednu kvalitetu proizvodnje. Na taj način osiguravamo da se potpuno možete pouzdati u svoj traktor i to bez prestanka.

Udobnost.

Učinkovitiji rad.

Logičan i intuitivan raspored upravljačkih elemenata omogućuje vam jednostavan rad. Možete se usredotočiti na uređaj, svoj rad, usjeve ili životinje. Pogodne funkcije kao što su elektroničke upravljačke jedinice i SMART STOP dostupne su za intenzivne operacije koje se ponavljaju.

ELIOS 340-320340

330

320

Nazivna snaga (ECE R 120)

kW/KS

72/98

67/91

61/83

Maks. snaga (ECE R 120)

kW/KS

76/103

68/92

62/85

Download > RGB (442KB)  |  CMYK (32MB)
schließen
Download > RGB (152KB)  |  CMYK (8,2MB)
schließen