Štedite uz Smart Farming.

Softver i hardver Smart Farming štede vam novac i postavljaju temelje za pravu preciznu poljoprivredu.

Štedite uz Smart Farming.

Softver i hardver Smart Farming štede vam novac i postavljaju temelje za pravu preciznu poljoprivredu.

Smart Farming: precizna poljoprivreda i smanjenje troškova uz digitalna rješenja

Pametni strojevi i uređaji imaju potencijal učiniti poljoprivredna gospodarstva štedljivima i spremnima za buduće izazove. Uz digitalno umrežavanje, automatsku dokumentaciju i virtualne alate za preciznu poljoprivredu, imate alate pri ruci kako biste svoje poslovanje prilagodili konceptu Smart Farming.

Otkrijte CLAAS Smart Farming

Što je Smart Farming?

Smart Farming na prvu ne zvuči ništa konkretno. Vjerojatno već danas inteligentno vodite svoje poslovanje, čak i bez digitalnih asistenata. Ali oni se mogu koristiti za daljnje pojednostavljenje, automatizaciju i poboljšanje svakodnevnih procesa. Smart Farming znači da su poljoprivredni strojevi, priključci, radni procesi i operativno upravljanje digitalno umreženi. Na temelju dostupnih podataka o strojevima i radu, Smart Farming aplikacije mogu pomoći u planiranju i dokumentiranju radnih procesa kako bi se donijele čvrsto utemeljene odluke.

Razina 1: Precizna poljoprivreda s optimiziranim strojevima

S elektroničkim ugrađenim sustavima za optimizaciju stroja činite prvi korak prema konceptu Smart Farming. Sa sustavima pomoći kao što je CEMOS tvrtke CLAAS osiguravate najbolje moguće postavke na svojim poljoprivrednim strojevima. Vi ili vozač određujete treba li rad s traktorom, kombajnom ili silokombajnom biti usmjeren prema maksimalnoj učinkovitosti ili maksimalnim performansama. Na temelju ovog unosa, sustav automatski određuje najbolje moguće postavke za vaš traktor ili žetelicu. Prilikom obrade tla, na primjer, utvrđuju se točne vrijednosti balasta, tlaka u gumama ili tlaka motora. Za žetvu sustav može automatski prilagoditi stroj bez oduzimanja vremena vozaču za donošenje odluka. Sustavi pomoći za optimizaciju stroja pomažu optimizirati proces žetve.

S integriranim sustavom upravljanja koji podržava GNNS u vašim poljoprivrednim strojevima, kao što je GPS PILOT CEMIS 1200 tvrtke CLAAS, također možete postići precizne rezultate na polju prilikom obrade, sjetve, gnojidbe, njege i žetve. Definiranjem optimalnog navođenja prije početka rada, upravljanje i staze vožnje mogu se automatizirati, jamčeći optimalne rezultate bez neučinkovitih preklapanja. Dakle, na dobrom ste putu prema preciznoj poljoprivredi kojom upravljaju računala.

Faza 2: Povezani poljoprivredni strojevi

Uz napredno upravljanje podacima, u svakom trenutku možete imati na oku svoju cjelokupnu flotu poljoprivrednih strojeva. Ovo je bitno za Smart Farming – jer zaključke za buduće planiranje i sljedeće radne korake možete donositi samo ako znate kada je koji stroj obavio određeni posao i kakvo je trenutačno stanje. S rješenjima kao što je Machine connect tvrtke CLAAS, podaci kao što su korištene postavke stroja, radni status, potrošnja goriva i lokacija prenose se na vaš online portal putem mobilne komunikacije i postaju dostupni u stvarnom vremenu. Ujedno se obavljeni radovi automatski upisuju u vašu dokumentaciju za svako polje. Uz pametno umrežavanje vaših strojeva, možete poduzeti prvi korak u dokumentaciji bez potrebe da sami radite i možete dobiti opći pregled za buduće planiranje.

Razina 3: Cjelokupan rad u jednom softveru sa sustavima upravljanja farmom

Poduzimate konačni korak za Smart Farming spajanjem svih podataka o planiranju i dokumentaciji svoje farme u sustav upravljanja farmom. Sa softverskim rješenjima kao što je 365FarmNet, minimizirate svoje administrativne napore i također možete pratiti ispunjavanje zahtjeva. Sustav Farm-Management daje vam pregled svega što vam je važno, od upravljanja farmom i uzgoja usjeva do podataka o preciznoj poljoprivredi i upravljanja voznim parkom. Istodobno, možete planirati budući rad s osjećajem za mjeru, na primjer stvaranjem karata aplikacija na temelju satelitskih slika, planiranjem staza i definiranjem sljedećih radnih koraka.

Za koga su prikladni Smart Farming i precizna poljoprivreda?

Najbolje u konceptu Smart Farming: u osnovi je prikladan za svaku farmu. Zbog različitih početnih razina, svaka tvrtka može napredovati postupno. Oni koji su već napredovali u svom digitalnom razvoju mogu jednostavno proširiti svoj asortiman dodatnim hardverskim i softverskim rješenjima. Veličina farme također nije bitna: velike farme imat će velike koristi od optimizacije, ali manje farme kao što su obiteljska poljoprivredna gospodarstva također mogu biti bolje s aplikacijama za Smart Farming i preciznu poljoprivredu.

Smart Farming: digitalne aplikacije omogućuju vam da se usredotočite na najvažnije

Nije važno odlučite li potpuno digitalizirati svoju farmu ili započeti s malim: Smart Farming rješenja omogućavaju uštedu uz manje gubitke. Iznad svega, daju vam priliku da se usredotočite na ono što je najvažnije: poljoprivredu. Za sve druge potrebne administracije i aktivnosti planiranja, automatizacija uz Smart Farming može vam olakšati svakodnevicu.

Otkrijte CLAAS Smart Farming