CEMOS vozač je nenadmašan.

Značajka CEMOS AUTOMATIC je sustav za pomoć vozaču koji samostalno uči. Njegove automatske funkcije pomažu vama i vašim vozačima trajno i aktivno tijekom cijelog procesa rada. Sustav provjerava senzore i postavke na temelju poljoprivrednih ekonomskih ciljnih parametara kao što su kvaliteta zrna, kvaliteta vršidbe, čistoća, kvaliteta slame i propusnost.

CEMOS vozač je nenadmašan.

Značajka CEMOS AUTOMATIC je sustav za pomoć vozaču koji samostalno uči. Njegove automatske funkcije pomažu vama i vašim vozačima trajno i aktivno tijekom cijelog procesa rada. Sustav provjerava senzore i postavke na temelju poljoprivrednih ekonomskih ciljnih parametara kao što su kvaliteta zrna, kvaliteta vršidbe, čistoća, kvaliteta slame i propusnost.

Konfigurirajte značajku CEMOS AUTOMATIC prema individualnim postavkama.

Vozač odlučuje.

Sustavu zadajte svoje zahtjeve u pogledu kvalitete zrna i razine gubitaka. Značajka CEMOS AUTOMATIC izvući se maksimum iz stroja tijekom žetve kako bi precizno ispunio vaše kriterije.

Sastavite CEMOS sami.

Bilo da je to početna ili puna verzija, svoj sustav CEMOS AUTOMATIC konfigurirate pojedinačno. Ovisno o tome koje funkcije imaju smisla u vašim poljima, i optimizirajte svoje radne zadatke.

Automatske VARIO postavke kose koristeći CEMOS AUTO HEADER.

Drugu srebrnu medalju dodijelio je žiri za proširenje CEMOS svijeta na kombajne LEXION sa sustavom CEMOS AUTO HEADER. Kako bi vozaču olakšao posao tijekom žetve kombajnom, CLAAS je razvio CEMOS AUTO HEADER – sustav pomoći koji automatski prilagođava postavke kose, kao što su duljina stola te okomiti i vodoravni položaj kotura, prevladavajućim uvjetima vršidbe.

Upravljanje se temelji na mjernim podacima laserskog senzora i podacima o vibracijama koje bilježi senzor visine sloja u usisnom kanalu. To rezultira ravnomjernim punjenjem kombajna, što poboljšava konačne rezultate vršidbe i omogućuje trajan rad uz maksimalnu učinkovitost.

Funkcije CEMOS AUTOMATIC.

CEMOS DIALOG vas motovira.

Sustav pomoći vozaču CEMOS DIALOG vodi vas do optimalne postavke stroja putem upita. Ako potvrdite njegove prijedloge, CEMOS DIALOG će izravno birati postavke.

AUTO CROP FLOW prepoznaje vršna opterećenja.

AUTO CROP FLOW kontinuirano prati broj okretanja vršalice, sekundarno odvajanje i motor. Ako je unaprijed postavljena granica klizanja prekoračena, sustav pokreće mjere kako bi osigurao da materijal više ne dospijeva u stroj. Time se izbjegavaju zastoji zbog blokada, oštećenja ili preopterećenja.

AUTO SLOPE čisti na kosinama.

Brdovita polja izazov su za čišćenje zrna. Brzina ventilatora mora se smanjiti uzbrdo i povećati nizbrdo. Značajka AUTO SLOPE uklanja opterećenje kontrolirajući brzinu ventilatora ovisno o duljini nagiba.

 • Povećava se protok i smanjuje gubitak zrna na padinama.
 • Učinak čišćenja uvijek ostaje stabilan.
 • Protok usjeva u čišćenju se održava.

CRUISE PILOT regulira tempo.

Optimalna brzina žetve povećava učinkovitost vaše žetvene kampanje. CRUISE PILOT automatski je regulira ovisno o opterećenju motora. Možete birati između tri strategije:

 1. Maksimalna propusnost s kontrolom gubitaka: uvijek žanjite na granici učinkovitosti stroja.
 2. Konstantna propusnost: svi agregati se stalno koriste čak i u promjenjivim uvjetima.
 3. Tempomat: radite konstantnom brzinom žetve.

CEMOS AUTO CLEANING.

CEMOS AUTO CLEANING automatski regulira postupak čišćenja s pomoću parametara brzine ventilatora, gornjeg i donjeg sita. Sustav kontinuirano testira različite postavke optimiranja učinka. Ako se promijene parametri kao što su prinos, kvaliteta zrna, protok ili vlažnost, odmah će reagirati CEMOS AUTO CLEANING.

CEMOS AUTO THRESHING.

Sustav poboljšava performanse vršalice i primarnog odvajanja. Potpuno automatski regulira udaljenost vršidbene košare i brzinu bubnja vršalice. Usporedba svih relevantnih postavki za optimizaciju izvedbe odvija se u pozadini. Brojni senzori u stroju pune bazu podataka.

CEMOS AUTO SEPARATION.

Kombajni CLAAS HYBRID kontinuirano optimiziraju sekundarno odvajanje funkcijom CEMOS AUTO SEPARATION. Automatski prilagođava brzinu rotora i položaj zaklopki rotora promjenom uvjeta žetve. Iako vozač to ne primijeti, CEMOS AUTO SEPARATION provjerava različite postavke u pozadini i odabire najbolju.

Žetva na granici.

CEMOS AUTOMATIC samostalno pronalazi najbolje postavke za svako polje.

 • Vaši vozači osjetit će veliko rasterećenje
 • Postižete veću propusnost i najvišu čistoću zrna
 • Poboljšava se učinkovitost potrošnje goriva vašeg stroja
 • Nemate kvarova zbog netočnih postavki
 • Učinkovito smanjujete uložena sredstva i vrijeme